Algab ettevalmistus noorte solistide konkursiks „Sügisulg”, mis toimub tänavu juba 20. korda.

Pärnumaa noored lauljaid vanuses 3-19 aastat on oodatud osalema Eesti suurimal maakonnasisesel solistikonkursil. Juubeliaasta puhul toimub eraldi konkurss Sügisulu vilistlastele vanuseklassis 20+.

Noori lauljaid saadab finaalkontsertidel Eesti tippmuusikutest koosnev saateansambel ja hindab mainekas žürii.

Konkurss on ühtlasi televisiooni lauluvõistluse Tähtede lava 2024 Pärnumaa eelvooruks.

Lauluvõistluse kutsus ellu Kadri Keskküla. Alates 2003. aastast korraldab seda Pärnu Kontserdibüroo MTÜ. Esimestel aastatel kandis konkurss nime “Kesk sügisulgu”. 20 aasta jooksul on konkursi lavalaudadelt läbi käinud enam kui 3000 noort lauljat.

SÜGISULG 20 ŽÜRIILIIKMED

Eelvoorude žürii 3.-5. novembril Pärnu Ühisgümnaasiumis

Piret Variksaar

Minu tee kaunite kunstide juurde algas lastemuusikakoolis klaverit õppides. Seejärel lõpetasin kooridirigeerimise ja lasteaia muusikaõpetuse eriala. Olen töötanud pikki aastaid kooride, ansamblite ja solistidega. Olen edukalt osalenud oma laululastega erinevatel konkurssidel ja festivalidel. Praegu töötan Uulu Lasteaias muusikaõpetajana.

Liivi Urbel

Õpetan igapäevaselt Tallinna 21. Koolis muusikat ning juhendan sealseid koore ja ansambleid. Nii kaua, kui ennast mäletan, olen ikka olnud muusika sees. Alustasin õpinguid 6-aastaselt Tallinna Muusikakeskkoolis ja jätkasin Tallinna Konservatooriumis muusikapedagoogika ja koorijuhtimise erialal Heino Kaljuste õpilasena. Olen üks eesti kooli muusikaõpikute koostajatest.

Vabal ajal olen ka ise laulnud mitmetes koorides ning ansamblites ja olnud dirigendina tegev erinevate täiskasvanute kollektiivide juures. Peale muusika innustavad mind kunst, loodus ning erinevad kultuurid ja keeled.

Maris Aljaste

Olen Laulustuudio “Laulumarjad” looja, vokaaltrio The Swingin’ Sisters laulja ja Tallinna laste jazzifestivali Kräsh projektijuht.

Igapäevaselt töötan Kadriorus oma armsas laulustuudios ning toetan noori soliste nende teel muusika juurde. Kõige sagedamini näeb ja kuuleb mind lavalaudadel vokaaltrioga The Swingin’ Sisters. Suviti olen olnud kaastegev Kiidjärvel nii laulja kui näitlejana suvelavastustes “Suusabaasis on tantsupidu” ja “ADA”. 

Pärnusse tulles on alati südames soojus. Olen Raeküla ja Ühisgümnaasiumi koolide ning Toomas Volli laulustuudio kasvandik. Lastele ja noortele Sügisulu laval soovin öelda: “Igaüks meist on autentne looja – see, mis tuleb südamest, ka läheb südamesse.  Ole päriselt kohal ja sina ise, nii koged musitseerimise ja laulmise kõige suuremat väge!”

Katrin Hildunen-Alvela

Niikaua kui mäletan, on muusika minu elus alati olnud. Vanaema laulis ja mängis akordioni ning huvilisena leidsin endki varsti pilli juurest. Õppisin Pärnu IV Keskkoolis (praegune Ülejõe Gümnaasium) muusika eriklassis. Sai osaletud konkurssidel nii solistina kui ka ansambli koosseisus, keskkooli ajal hakkasin ise Aruvälja rahvamajas juhendama laste laulu- ja tantsuringe, hiljem ka täiskasvanute vokaalansambleid. Loomulik jätk oli tee muusikaõpetajana nii koolis kui ka lasteaias. Nüüd, 30 aastat hiljem, olen hoopis mänguterapeut. Lapsed on ikka südamelähedased. Koos teeme muusikat Pärnu Keskraamatukogu Mürakarukoolis ja Pärnu Ingerisoomlaste Kultuuriseltsis, kus juhendan folkloorirühmi Pikku-Orvokki ja Siskot ning lauluseltsingut Karuohakas.

Vaba aega sisustan meeleldi kolme lapselapse seltsis, kellega on suur rõõm koos laulda ning pilli mängida.

Similar Posts